Gondnok

Kis Ilona

Kecskeméten születtem. A bajai Tanítóképzőképzőben szereztem az alapdiplomámat. Tanítóként dolgozom.
Van egy nagyon kedves, ezoterikus ismerősöm, akinek egy beszélgetés alkalmával - jó sok évvel ezelőtt-, elmondtam, hogy szeretném megtalálni Istent. Ő azt válaszolta, hogy ha keresed, biztos megtalálod. Nem volt igaza, mert nem én találtam meg Őt, hanem Ő szólított meg engem. Máig sem értem pontosan miért esett rám a választása, de hálás vagyok a kegyelméért.
Miért akartam megtalálni Istent? Abban az időszakban nem voltam krízisben, nem voltam olyan helyzetben, amikor Ő jelentette volna számomra az utolsó szalmaszálat, de mégis szükségem volt Rá. Valamiféle hiány volt bennem. Azóta hallottam a következő megfogalmazást, ami talán Pascaltól származik. Az emberekben van egy Isten-alakú űr. Valószínűleg ezt kezdtem érzékelni, s ezért kerestem Istent.

„Én, az Úr, vagyok a te Istened,
arra tanítalak, ami a javadra válik,
azon az úton vezetlek, amelyen
járnod kell.”
Ézs 48, 17b

Számomra ez egy fontos ige. Arra hív, azt erősíti bennem, hogy feltétel nélkül bízzak Istenben, hogy elfogadjam Ő tudja mire van szükségem, s azt meg is adja. Igyekszem erősíteni a hitemet, az Istennel való kapcsolatomat, hogy felismerjem pontosan a nekem szánt utat, hogy el tudjam fogadni és az Úr akarata szerint tudjak élni, cselekedni. Ezt még nem tudom igazán jól csinálni. Az viszont erőt ad, hogy a gyülekezetben segítséget kapok a hitem erősítéséhez, elmélyítéséhez.
A gyülekezetben többek között a gondnoki szolgálatot végzem. Számomra ez mindenek előtt Isten dicsőségére mutató szolgálat, ezért nagy felelősséget jelent a gyülekezet felé is.

Elérhetőségek:

  • kisicuska [kukac] gmail.com
  • 30/6556-407